Håll dig rynkfri utan plastikkirurgi

Att gå till plastikkirurgen är ett drastiskt steg. Innan du bestämmer dig för det så är det en bra idé ett först överväga alternativ och se om du kan lösa det du stör dig på i ditt utseende utan att lägga dig under kniven. Vissa medfödda saker kan givetvis kräva kirurgi, eller om du råkat ut för en olycka och fått ditt utseende påverkat. Men många andra saker kan lösas på sätt som inte kräver operation.

Förebyggande behandling mot rynkor

En vanlig sak som en plastikkirurg åtgärdar är rynkor hos äldre personer. Rynkor kan ofta vara besvärande på sätt som inte bara är estetiska. De kan göra det svårare att se, eller le. Det är därför en bra idé att redan som ung börja tänka på att förebygga dina rynkor. Ett sätt är att använda hudkrämer, en bra är Verso super facial serum som förbättrar hudens naturliga cellförnyelse. Med rätt balans av vitaminer och aminosyror kan du hålla din hud ung längre. Komplettera gärna din kräm med någon form av regelbunden ansiktsmassage för att förbättra hudens elasticitet.

Håll dig smal hela tiden

Att dra på sig övervikt är lätt. Men det är förenat dels med en mängd hälsomässiga risker och kommer också påverka hur du uppfattas negativt. Även om man kunnat hoppas på att alla ska behandlas lika så finns det gott om forskning som visar på att vi uppfattar överviktiga människor mer negativt. Övervikt kommer också påverka din huds naturliga elasticitet även om du går ner i vikt. När du går upp kommer nämligen huden töja ut sig på ett sätt som gör att den får svårare och svårare att dra ihop sig igen, särskilt när du blir äldre. Det här överflödiga hudlagret kommer bilda rynkor i ditt ansikte. Genom att försöka följa en diet, träna regelbundet och bara unna dig livets goda med eftertanke blir det lättare att förbli smal genom hela livet.

Tänk på vätskebalansen

En annan sak som kan orsaka eller förstärka den visuella uppfattningen kring dina rynkor är vätskebrist. Har du någonsin varit ute och festat, vaknat upp och undrat vad det är för nån gammal typ som stirrar på dig ur spegeln? Det här är ett typiskt exempel på hur vätskebrist kan påverka ditt utseende. När du druckit mycket alkohol, fått i dig för mycket salt, eller inte druckit tillräckligt mycket vatten, så blir din hud naturligt mer trött. Då kommer dina rynkor bli mer framträdande, och i värsta fall kommer de “fastna” och bli permanenta. En längre tids dåligt leverne kommer garanterat påverka ditt utseende och få dig att åldras i förtid. Så drick alkohol med måtta och se till att dricka mycket vatten.

Sluta röka

Få saker påverkar din kropp negativt i samma utsträckning som rökning. Inte nog med att du får sämre kondition och kraftigt ökar risken att få allvarliga lungsjukdomar; rökning orsakar också rynkor. I jämförelse mellan rökare och icke-rökare har man kunnat konstatera att den som röker har fler rynkor på både läppar och runt ögonen, och dessutom i högre grad dubbelhaka och hängande ögonbryn. Om du vill vara snygg och hälsosam så är det här det absolut viktigaste steget du kan ta.