Porslinsfasader eller tandblekning – vad är bäst?

Det finns få saker som är lika tilltalande för utseendet som ett par vita och fina tänder, men alla föds inte med ett bländande vitt och rakt leende. Därför är det inte helt ovanligt att leta efter lösningar för att förbättra munhälsan och på så sätt även förbättra tändernas utseende.

Den moderna tekniken går framåt i rasande fart och idag finns det många olika behandlingar och ingrepp som kan genomföras för att du ska få vitare och finare tänder. Ett alternativ är att investera i skalfasader – antingen i plast eller i porslin, men du kan också göra en tandblekning hemma eller hos en tandläkare.

Fördelar och nackdelar med tandblekning

Den kanske främsta fördelen med att använda en tandblekning för att ljusa upp dina tänder är att du slipper lägga ut stora summor pengar och kan ändå få ett vitt och fint leende. Det som är viktigt att komma ihåg är att alltid välja tandblekning från ett populärt och pålitligt varumärke, så att du är säker på att du inte förstör tändernas emalj. Nackdelen med tandblekning är att du inte alltid får ett så ljust resultat som du kanske vill ha och att tandsten behöver avlägsnas innan processen.

Fördelar och nackdelar med skalfasader

Skalfasader har blivit allt mer populärt och används inte enbart för att laga eller förbättra utseendet på en enstaka tand. Idag kan du sätta skalfasader på alla tänder för att få ett rakare och vitare leende. Detta är ett större ingrepp som kostar en hel del, och det är också priset som är den största nackdelen. Det är också en omfattande process som är svår att återställa om du skulle ångra dig.