Kändisar som plastikopererat sig

Fram tills för inte så länge sedan var det vanligt att kändisar aldrig erkände om de hade plastikopererat sig eller inte. Till och med i de mest uppenbara fallen, som till exempel Michael Jackson så vägrades det medges att ett stort antal ingrepp genomförts, och det vara egentligen bara stjärnor fulla av humor och självironi som gladeligen berättade om alla de gånger som de lagt sig på operationsbordet. Stora personligheter som Dolly Parton och Joan Rivers skämtade i årtionden om sina ingrepp medan andra hellre höll tyst om vad de gjort.

Idag är det mycket vanligare att kändisar berättar om sina ingrepp, men ibland är det som en konsekvens av publikt påtryck, som till exempel i fallet med Kylie Kardashian som till sist tvingades erkänna att hon gjort läpp-injektioner. Efter att ha förnekat plastikkirurgens hjälp blev den unga celebriteten tvingad att berätta som sina ingrepp, inte minst efter att hundratals unga tjejer försökt uppnå samma resultat på naturlig väg, vilket i många fall visade sig vara rent hälsovådligt.

Stolt eller skamsen?

Många pop- och filmstjärnor upplever ett enormt tryck att ständigt vara perfekta, och attackerna de utsätts för i sociala medier och av journalister om de går upp ett halvt kilo kan vara både grymma och krossande. När den australiensiska rapparen Iggy Azalea fått höra en gång för många hur plattbröstad hon var slog hon slutligen slag i saken och genomgick en bröstförstoring som hon blev så nöjd med att hon knappast kan sluta tala om den. Jamie Lee Curtis har berättat att hon gjort ”allt” men att ingenting hjälper, och råder unga kvinnor att istället satsa på sin hälsa och sitt självförtroende medan Cher alltid varit extremt stolt över sina många ingrepp. Hon har uttalat sig många gånger om alla rykten och kommentarer om sitt uppenbarligen opererade utseende och har bland annat sagt att om hon vill sätta sina bröst på ryggen så är det hennes och ingen annans ensak.

Delvisa erkännanden

Det finns fortfarande ett visst tabu när det kommer att göra regerätta plastikoperationer bland världens kändisar, men däremot är det många som går med på att erkänna mindre behandlingar som Botox. Stjärnor som Nicole Kidman, Robin Wright och Lisa Vanderpump har alla berättat om sina injektioner, men är mindre benägna att medge något annat. Till syvende och sist är det en privat fråga och varje individ får göra som de själva vill.