Hårtransplantation

En hårtransplantation är ett av de vanligaste och mest populära skönhetsingreppen. Håravfall eller ojämn hårväxt är något som drabbar många människor, både män och kvinnor. Det kan bero på många olika anledningar, bland annat ålder, sjukdom, stress eller medicinering. Ibland rör det sig om ett tillfälligt håravfall, men många gånger växer det tyvärr inte tillbaka. Tack vara säkra och moderna metoder kan dock en hårtransplantation återskapa hårväxten och fylla ut glesa områden. Detta ger ett mycket naturligt resultat tillsammans med det befintliga håret. En hårtransplantation är ett permanent ingrepp och brukar ge mycket positiv påverkan på utseendet såväl som självförtroendet. Här kan du läsa mer om hårtransplantationer.

Vad är en hårtransplantation?

En hårtransplantation går till så att hårsäckar flyttas från ett område på kroppen som har mycket hår till det område där patienten önskar ökad hårtillväxt. Det är vanligt att ta hårsäckar från nacken och ibland även från bröstet. Det är således inget syntetiskt hår som används utan det är patientens egna hårsäckar vilket ger ett mycket naturligt resultat.

Nordic Hair är en av de ledande klinikerna inom hårtransplantationer. På deras hemsida finns det många bilder före och efter en patient genomgått en hårtransplantation som tydligt visar hur naturligt resultatet blir. Kliniken erbjuder alltid kostnadsfri konsultation eftersom det är viktigt att förstå varje patients behov och förutsättningar. En hårtransplantation är ett permanent ingrepp som kräver både noggrannhet och tid för att uppnå önskat resultat. Kliniken arbetar med den så kallade FUE-tekniken som är en mycket säker och modern metod. De erbjuder även PRP-behandlingar för både hår och hud.

Vilka områden kan behandlas?

Det finns många anledningar till varför många väljer att göra en hårtransplantation. Det kan bland annat vara för att man önskar att se ut som man gjorde förr, innan håravfallet, eller för att man vill uppnå en viss stil eller helt enkelt få bättre självförtroende. En stor fördel med hårtransplantationer med riktiga hårsäckar är att de flesta områden kan behandlas. Då hårsäcksgrupper från din egna kropp flyttas till det området där du saknar hår eller vill öka hårmängden innebär det att det även går att i fylla i ärr. Det vanligaste är att vilka göra en hårtransplantation på huvudet, på skägget eller på ögonbrynen. Här kan du läsa mer om respektive område.

Huvud

Håravfall på huvudet är vanligt både bland män och kvinnor. Det kan bero på ålder, sjukdom, stress, medicinering, ärrbildning eller naturligt ojämn hårväxt. Vanliga hårtransplantationer är kosmetiska förändringar i hårlinjen, ifyllnad av höga vikar och utfyllnad av tunnhårighet. Det är även vanligt att patienter vill ha fylligare hår.

Skägg

Skäggtransplantationer blir ett allt vanligare ingrepp. Det går till på samma sätt som hårtransplantationer på huvudet. Ingreppet ger ett fylligare och jämnare skägg. Många män gillar att ha skägg men önskar att kunna forma det som de vill. Tack vare detta ingrepp är det möjligt.

Ögonbryn

Ögonbryn kan förändra ett utseendet och rama in ansiktet. En ögonbrynstransplantation ger fylligare och jämnare ögonbryn vilket efterfrågas av både män och kvinnor.