Från sjukhusläkare till plastikkirurg

Många läkare som under en längre tid arbetat på vanliga och offentliga sjukhus känner att de tar ut sig för hårt. Lösningen för dem är inte sällan att öppna egen klinik, ofta då med inriktning på plastikkirurgi. En del läkare väljer att arbeta på båda ställena som omväxlings skull.

Starta plastikkirurgiklinik

Om du är läkare från början är det ingen större konst att starta en egen klinik, sådana kliniker är ordentligt efterfrågade på nästan alla orter, men givetvis får du en större kundkrets om du öppnar den vid eller i en större stad. Plastikkirurgi och skönhetsbehandlingar säljer oerhört väl och har du lån på kliniken lär det inte vara några större problem att betala tillbaka ett företagslån eller en företagskredit om du behöver låna till inventarier och utrustning med mera.

Specialister från plastikkirurgiavdelningar

På universitetssjukhus och större sjukinrättningar finns det en avdelning som fokuserar på plastikkirurgi, för att till exempel hjälpa folk med gomspalt, utstående öron, förlorade bröst efter bröstcanceroperationer och återställningar efter olyckor med mera. Det kan även finnas brännskadeavdelningar där mycket handlar om att återställa folk efter svåra brännskador.

Den långa vägen till att bli plastikkirurg

En läkare som vill bli plastikkirurg måste först specialiserar sig just inom det området och ha arbetat på en sådan avdelning som nämns ovan. Det krävs enorm skicklighet och ett flertal test för att kunna titulera sig plastikkirurg. Tyvärr finns det alltför många lurendrejare som orsakar skador på människor genom att göra misslyckade estetiska operationer och orsaka skada för livet på dessa patienter. Bli därför aldrig lurad och lockad av låga priser utan kolla upp läkaren först, be om före/efter bilder med mera. Konsultera flera läkare innan du bestämmer dig för en.