Rumpimplantat

Under senare år så har rumpförstoringar blivit en “het” plastikoperation och varje år utförs tusentals rumplyft och -implantat för att ge den där perfekta formen som alla vill ha. Modet startade framförallt på 90-talet då stjärnor som Jennifer Lopez gjorde det “inne” att ha en fyllig bak, men det dröjde att bli en riktig trend då skönhetsidealet fram tills dess hade varit att ha en smal och liten rumpa.

Med den stigande populariteten bland celebriteter som Kim Kardashian, Nikky Minaj och Iggy Azalea har den stora rumpan idag blivit en av de mest åtråvärda kroppsdelarna när det kommer till plastikoperationer. I länder som Brasilien ligger operationen på toppen, men även i Sverige är det många som gör rump-implantat.

När man väljer att förstora rumpan kan man antingen göra en regelrätt operation, det vill säga ett implantat i likhet med bröstförstoringar, eller en så kallad fett-transplantation där man tar fett från en annan del av kroppen och injicerar baken med det. Här får man dock räkna med att minst hälften av fettet absorberas av kroppen och att formen inte blir lika framträdande, men man kan göra ingreppet med vanlig lokalbedövning, vilket många föredrar.