De vanligaste plastikoperationerna

Det har blivit alltmer vanligt att, med hjälp av plastikoperationer, vilja förändra sitt utseende. Marknaden är omfattande och drar in stora summor pengar varje år. I Sverige finns det ett flertal kliniker som har riktat in sig på just plastikkirurgi, men många väljer även att åka utomlands för att genomföra olika typer av operationer. Varför man väljer att operera sig är väldigt individuellt. Det kan handla om att man har varit med om en sjukdom eller skada, men det kan också handla om att man inte är nöjd med någon del av sin kropp. Att genomgå en plastikoperation i Sverige är mycket kostsamt. Därför väljer de allra flesta att låna pengar av en seriös aktör som erbjuder en bra ränta. På så vis kan de bekosta operationen och sedan betala av lånet varje månad.

[IMAGE=bWcKgwbCq8Ky.jpg]

Några typer av plastikoperationer är vanligare än andra. Här nedan listar vi de typer av ingrepp som idag utförs på en daglig basis, oavsett om det är i Sverige eller andra länder som man tittar. Kom ihåg att det är viktigt att du väljer en seriös klinik om du ska utföra en plastikoperation.

[IMAGE=bfTfumc75PZA.jpg]

Vanliga ingrepp

[IMAGE=clZcMTdm2zEX.jpg]

Bröstförstoring – En bröstförstoring är ett ingrepp som går ut på att man, med hjälp av inplantat, förstorar eller ändrar formen på brösten. Operationen pågår under loppet av cirka 1 timme och utförs alltid under full narkos. Innan en operation ska en konsultation utföras för att se vilka förutsättningar som kunden har för resultatet som önskas.

Näsplastik – Att vilja ändra formen på sin näsa är mycket vanligt. Oftast handlar det om att man vill göra näsan mindre, men det kan också handla om att man vill ha en rakare näsrygg, mindre nästipp, mindre näsborrar eller få bort en “krok”. Näsplastik kan utföras under narkos eller med lokalbedövning beroende på hur omfattande ingreppet är.

Bukplastik – Bukplastik är ett väldigt brett begrepp som inkluderar många olika typer av plastikoperationen. Du kan t.ex. utföra en bukplastik om du har fått lös hud och fettdepåer efter en graviditet, men du kan också göra det efter en kraftig viktminskning. Även här sker ingreppet under narkos. Hur mycket det kostar och hur länge det pågår beror på vad det är som ska utföras.

Fettransplantation – En fettransplantation går ut på att kirurgen fettsuger olika områden på din kropp och därefter förflyttar fettet till en annan del. Man kan t.ex. fettsuga mage och rygg för att sedan förflytta fettet över till rumpa och lår för en fylligare bak. Det går även att flytta fett till brösten för en mer naturlig bröstförstoring eller till och med använda fettet för att fylla ut ansikte och läppar.

Injektioner – Injektioner är ingen plastikoperation i sig, men fortfarande ett ingrepp som görs på din kropp. De vanligaste är fillers och botox. Fillers använder man när man vill få mer volym, t.ex. i läppar eller kindben, medan botox minimerar mimik och således även rynkor.